Rotaract Internationaal

Rotaract speelt zich niet enkel af binnen een club of stad het is een internationaal gebeuren. Over de hele wereld zijn er 47 deelnemende landen, 140 districten en meer dan 30.000 Rotaracters! Om deze grote groep mensen te verenigen is er in Europa, E.R.I.C. opgericht in 1968 (European Rotaract Information Center). Belgiƫ heeft hierbij een zeer belangrijke rol gespeeld samen met Italiƫ. Het was een Belg, Jan Huygens, die hiermee gestart is! Ondertussen is dit het grootste multidistrict orgaan wereldwijd!

Ieder jaar worden er talloze evenementen georganiseerd in Europa. De belangrijkste zijn de EUCO (European Convention), een keer per jaar en de REM (Rotaract Europe Meeting), tweemaal per jaar. De allereerste EUCO ging door in Anwerpen door de Belgische roots in dit verhaal. Ondertussen is Antwerpen al 3x host geweest voor deze conferentie, een unicum voor een stad! Deze conferenties zorgen ervoor dat je kan kennismaken met Rotaracters over heel Europa. De conferenties gaan door in steden verspreid over het continent van St-Petersburg tot Istanboel.

De EUCO is de grootste met een gemiddeld aantal deelnemers tussen de 850 en 1200 Rotaracters! De REM’s zijn kleiner met gemiddeld 350 Rotaracters. Er zijn telkens tal van activiteiten, feesten, en conferenties georganiseerd waar je zelf je programma kan samenstellen. Het is keer op keer een hele beleving. Je komt in steden waar je anders niet naartoe reist, ontmoet mensen en je komt op unieke locaties. Het galabal in Boekarest is doorgegaan in het parlement om een voorbeeld te geven…! Op de koop toe kan dit alles telkens aan zeer democratische prijzen, je zal zelf nooit kunnen gaan voor dezelfde prijs!