Patrache VZW

Ons grootste sociaal project is Patrasche VZW uit Oostakker. Met de club  gaan helpen met aankopen van materiaal voor mens en dier. We gaan ook een keer per jaar zelf de handen uit de mouwen steken en gaan helpen op het terrein. Niet in de begeleiding maar wel met het onderhoud van het domein, verzorging van de schapen, onderhoud gebouwen en veel meer.

Ondertussen is reeds een generator aangekocht en kleren ingezameld. We zijn ook bijzonder blij met de versterking die Nexus krijgt na het heengaan van de oude rot Willy. We sponsorden de nieuwe pup die zal opgeleid worden tot geleide hond!

Patrasche VZW zet dieren in bij intensieve begeleidingen voor die jonger en die het meest kwetsbaar zijn in onze samenleving. Patrasche VZW is een non-profit organisatie die sinds 2002 werkt vanuit een bijzondere hulpverleningscontext, waarbij geselecteerde honden worden ingezet binnen de welzijnszorg. De vernieuwende begeleidingsvorm is een doelgerichte en heilzame manier om jongeren en volwassenen met psychosociale problemen er opnieuw bovenop te helpen.

Wanneer praten niet langer zinvol lijkt, kan contact met dieren onder deskundige begeleiding het hulpverleningsproces opnieuw richting en vorm geven. Mensen binden zich makkelijker aan dieren omdat zij noch oordelen noch veroordelen en onvoorwaardelijk genegenheid schenken. Op deze manier vergroten ze de mogelijkheden tot dialoog, educatie, optimalisatie van de ontwikkeling en het slagen van het helingsproces.

Vanuit deze visie creëren zij samen met de dieren een niemandsland binnen een rustgevende en groene omgeving. Hier kan men terecht voor ons hulpverleningsprogramma, hondenbegeleiding en opleiding.

Patrasche werkt enkel met professioneel opgeleiden, die beschikken over de specifieke kennis om begeleidend te werken met assistentiedieren. Onze organisatie is ingebed in internationale samenwerkingen en verleent begeleiding over de grenzen heen.