Lid worden

Iedereen kan lid worden van een club op voorwaarde dat je tussen de 18 en 30 jaar bent. Je neemt contact op met ons  en wij helpen je verder!

 

Je wordt op sleeptouw genomen door een van onze leden en komt zo mee naar een vergadering of activiteit om de andere leden te leren kennen. Je komt eerst enkele vergaderingen en/of activiteiten meedoen om te kijken hoe het eraan toe gaat binnen de club en kennis te maken met iedereen. Op dit ogenblik kom je als ‘gast’hier is geen enkele verplichting aan verbonden, ook geen lidgeld. Enkel dient de activiteit betaald te worden. Het bedrag hangt af van welke activiteit er doorgaat.

Indien je denkt dat dit zeker iets voor jou is kan je na een aantal deelnames vragen om ‘stagiair’ te worden. Hierover gaan de stemgerechtigden binnen de club stemmen. Indien dit positief is ben je officieel stagiair. Dit betekend dat je actief lid wil worden van RTC Gent Zuid. Dit betekent echter niet dat je direct een functie moet opnemen binnen het bestuur! Vervolgens krijg je een peter of meter toegewezen. Nadien is het de bedoeling dat je zelf met behulp van je peter of meter een activiteit in elkaar steekt voor de club. Dit kan heel uiteenlopend zijn en bepaal je volledig zelf voorbeelden zijn een kookworkshop, dropping, pottenbakken, fietstocht, theater, … the sky is the limit!

Is de activiteit en organisatie goed verlopen zal er op een clubavond gestemd worden over je toetreding. Is dit positief ben je officieel ‘lid’ van de club! Nu start je leven als Rotaracter. Als lid van de club ben je verplicht van lidgeld te betalen, 55€/jaar, en je in te zetten naar eigen vermogen om te helpen bij de clubwerking. Een minimaal engagement is nodig zeker naar de sociale activiteiten toe. RTC Gent Zuid heeft 2 verplichte sociale activiteiten, de KIA-dag en het wijnweekend. Eens je lid bent krijg je ook een account op Peepl. Het overkoepelend platform van alle leden binnen D1620!

Na je carriere bij de club kan je je seniorschap aanvragen. Dit betekend dat je stopt als actief lid maar je kennis en ervaring nog graag beschikbaar stelt voor de nieuwe leden. Seniorleden betalen bij RTC Gent Zuid 35€/jaar lidgeld.